Proiecte în care cred și mă implic

În timp voi adăuga aici proiecte în care cred pentru că simt că e nevoie să aflăm unii de alții și că, astfel, vom inspira asumarea, contribuția și transformarea potențială din fiecare.

Transylvania College

Când am terminat facultatea, am ales să lucrez în organizația fondată de părinții mei din dorința de a crea un liceu cum eu nu am avut, unul în care adolescenții să poată să contribuie, să fie auziți și sprijiniți să se dezvolte personal, așa cum eu nu am fost susținută să o fac în școală. Când am devenit mamă, misiunea mea s-a schimbat, mi-am dorit o școală în care părinții să se simtă sprijiniți. În timp, am văzut că și profesorii au nevoie să fie sprijiniți și pentru că școala în care lucram nu era o școală în care fiica mea era fericită. Atunci, misiunea mea a devenit să avem o școală în care toți copiii să se poată dezvolta în adulți sănătoși. Ca să reușim asta e nevoie ca adulții din viața copiilor să fie bine cu ei înșiși, să simtă că au o viață bună. Transylvania College e o organizație în propria călătorie spre ceea ce văd eu că poate să fie o școală a încrederii.

Mesaj către comunitatea școlii noastre.

Wellbeing Institute

Împreună cu soțul meu, Voicu am pornit în 2019 o organizație, Asociația Wellbeing Institute, care are scopul de a sprijini școlile să devină comunități de încredere, ale bunătății și bucuriei.

Institutul duce munca din Transylvania College în cât mai multe școli din țară, prin procesul Școala Încrederii.

Cred că prin munca în școli institutul o să creeze sinergie între școli, părinți, profesori și elevi care vor vedea că împreună putem construi țara pe care ne-o dorim.

Spark- Fit for Future Education

Pandemia a adus pentru mine o idee pe care o exploram de ceva timp, însă nu îi găseam momentul. Cred că toate se întâmplă la timpul potrivit. Astfel, cu o echipă faină din Transylvania College am construit conceptul de Educație pentru viitor. Spark School este un liceu hibrid internațional, un spațiu online și multe spații offline pentru adolescenții care nu se regăsesc în sistemul tradițional de educație sau care au nevoie de altceva.

Cred că adolescenții au potențial nelimitat, că adulții din jurul lor pot să îi sprijine să își creeze proiecte și o viață care sa le aducă împlinire și cred că asta se poate întâmpla oriunde, oricând și nu e nevoie de prezența fizică într-o clădire a unei școli.

Cred, de asemenea, că școlile și profesorii au potențial nelimitat pentru creare de resurse, conținut și proiecte. Astfel, când aceștia vin împreună, pot crea o școală mai mare decât a fost creată vreodată.

Cred că părinții au nevoie să simtă că sunt parte din viața adolescenților și să își vadă contribuția la cine devin aceștia ca adulți.

Mind Education

Munca cu Domnica Petrovai mi-a adus eliberarea, liniștire și din ce în ce mai multe momente de înțelepciune care îmi arată cât de mult poate contribui un psiholog la viața unei persoane.

Îi sunt recunoscătoare pentru ceea ce a făcut în munca cu mine. Astăzi sunt diferită ca mamă, soție, prietenă, colegă și lider.

Mind Education e un proiect în care cred și pe care îl sprijin, pentru că vad zilnic impactul în propria mea viață.

Școala pentru Cuplu

Am citit undeva că nu putem depăși, ca persoană, nivelul emoțional al cuplului.

Am mai aflat, între timp, că ceea ce credeam că se întâmplă de la sine e o așteptare nerealistă, anume că relația de cuplu o să funcționeze de la sine, fără investiție de timp și energie.

Mi-a luat timp să înțeleg că locul de unde îmi cresc resursele pentru a fi și să face ceea ce pot este de acasă, din relația mea cu mine și din relația de cuplu. Că eu, plus soțul meu, egal cuplu care are nevoie de investiție de timp, energie și multă răbdare.

Sunt recunoscătoare că acest proiect există și sper că cei care sunt într-o relație, indiferent în ce formă, și cei care își doresc o relație să caute să vadă calea spre ei prin iubire.

Roz Puternic

Cred puternic că femeile pot să se sprijine una pe alta, că pot să își susțină creșterea reciprocă prin a fi împreună și nu în competiție. Mai cred că avem șansa incredibilă să alegem ce ducem mai departe prin generațiile de fete pe care azi le avem în familiile și scolile noastre.

Maria Șerbănescu și Iunia Cordea au pornit această comunitate și le susțin cu căldură.