Podcasts

Gânduri personale exprimate liber.

Perspective

cu Ruxandra Mercea

Podcastul „Perspective cu Ruxandra Mercea” este despre oameni obișnuiți, care au copii sau care nu au copii, cu carieră sau cu o viață de familie asumată. Despre oameni care caută să afle dacă ceea ce simt sau gândesc este normal, dacă li se întâmplă doar lor anumite lucruri sau și altora. E despre oameni care doresc să împărtășească, să învețe, să înțeleagă și să treacă prin experiențe de viață împreună.

Voi vorbi despre cum înțeleg eu lucrurile acum, despre practicile pe care mi le-am dezvoltat acasă și în comunitatea în care lucrez, despre ce am citit, „aha-urile” și reflecțiile pe care le-am avut din foarte multe conversații și momente de reflecție.

Dacă știți clar cine sunteți, unde mergeți și ce vreți, foarte tare și „Bine ați venit!”. Vă veți confirma, prin reflecțiile din podcast, că e incredibil cât de diferiți și, totuși, ce asemănători suntem.

Dacă sunteți în căutări, în a descoperi ce vreți, cum vreți să fie relațiile și viața voastră, atunci „Bine ați venit!”. Cred enorm că putem să facem asta prin a asculta poveștile de viață ale unor oameni ca noi și a învăța împreună cum putem să contribuim unii în viețile altora, să ne asumăm sau să ne schimbăm perspectivele.

Vor fi momente în care voi reveni la unele gânduri, conversații și voi mărturisi că nu am înțeles, până la capăt acea lecție, ceea ce am crezut s-a dovedit a fi departe de ceea ce am trăit și voi împărtăși cum am dat-o-n bară și cum s-a schimbat perspectiva.

Cred că viața e despre a fi prezenți, conștienți, buni cu noi, cu ceilalți. Viața e despre a evolua împreună în comunitatea în care lucrăm, de a ne transforma împreună cu familia și organizația căreia îi dedicăm timp zilnic. E despre a ne înțelege, a ne dezvolta resurse interne ca să facem față diferit la toate experiențele: cele dureroase și cele magice.

Podcastul și blogul vor fi construite din experiențele mele și ale celor care îmi scriu cerându-mi perspectiva, care vor să știe cum se văd de la mine experiențele sau provocările lor. Nu voi dezvălui nume de persoane, pentru că nu e despre a ști cine ce provocare are, ci despre a ne crește empatia, grija, înțelegerea față de alții și, în acest proces, despre noi. 

E incredibil câte putem învăța despre noi din experiențele celorlalți.

Sper sa fii inspirat si motivat,
Ruxandra