Iubirea „programată“ și importanța timpului petrecut în cuplu

de | 17 nov., 2021 | Articole

Am tot văzut în filme sau am citit despre ideea de „date night“. Cu peste opt ani în urmă, am decis împreună cu soțul meu să dedicăm cuplului seara de miercuri. Desigur, să ai o seară de cuplu atunci când ai și un copil (sau mai mulți) e ceva ce poate să pară imposibil. Și uneori chiar e imposibil.

Astăzi vreau să vorbesc despre cum reușim să ne păstrăm această „tradiție“ importantă miercurea, în speranța că voi reuși să inspir și alte cupluri să adopte practica „timpului special“.

Așadar, totul a început prin stabilirea serii de miercuri, cu recurență săptămânală. Am vorbit cu bunicii să vină să stea cu copiii o seară pe săptămână și până aici totul părea planificat. Dar tocmai atunci când totul e planificat pot să apară provocările.

▪️ Ești pregătit să ieși din casă, dar fix atunci cel puțin unul dintre copii e prins de piciorul tău (fizic) sau îți reproșează că pleci pentru că nu-ți pasă de ei. Sigur, se mai pot spune și alte vorbe care să ne facă să ne simțim îngropați în vină.
▪️ Dacă nu e despre copii, poate fi despre cât de obosit te simți tu sau partenerul și despre cât de tare v-ați dori totuși să stați acasă.
▪️ Poate să intervină o delegație, o gardă sau orice altceva legat de muncă și care se întâmplă fix atunci, miercuri seara.
▪️ Să nu uităm de pandemia care nu te prea încurajează să explorezi.
▪️ Nu în ultimul rând, e posibil ca ceea ce vă împiedică să ieșiți din casă să fie efectiv lipsa chefului sau faptul că v-ați certat și ultimul lucru pe care vi-l doriți e să mergeți în oraș.

Evident, toate motivele de mai sus „stau în picioare“, însă vă garantez că, dacă reușiți să treceți peste ele și să ieșiți în fiecare săptămână în oraș cu partenerul/partenera, relația de cuplu e câștigătoare și prin asta câștigă fiecare dintre voi, inclusiv copiii. Ei vor vedea că, deși viața e cu de toate și că am fi putut renunța, totuși nu renunțăm la relația de cuplu, ba chiar o prioritizăm, iar asta e ceva foarte important!

Perspectiva mea asupra cuplului s-a schimbat mult în ultimii ani și a ajuns să ocupe un loc principal în preocupările mele. În plus, știu că în felul acesta modelăm viitorul copiilor noștri, transformăm și întărim în ochii lor semnificația cuplului.

Cum să reușiți?

▪️ Stabiliți o seară în timpul săptămânii, nu în weekend, când oricum vor apărea alte ieșiri sau alte lucruri de făcut.
​​▪️ Găsiți alternative de persoane care să stea cu copiii, de la prieteni, vecini, bunici, până la bonă.
▪️ Puneți intervalul orar în calendar, fie că e cel electronic sau unul fizic. Lăsați-vă un bilețel pe frigider, scrieți pe tabla de acasă (dacă folosiți așa ceva), trimiteți-i o invitație partenerului/partenerei.
▪️ Anunțați-vă prietenii legat de ce faceți miercurea, fie că vă întreabă sau nu, pentru că atunci când ai un angajament public cresc șansele să-l respecți. Cel puțin în cazul meu, toți colegii știu despre această seară.
▪️ Când vă vine să renunțați, acolo este punctul critic și valoros și atunci alegeți să mergeți în oraș!

Dacă totuși nu reușiți într-o miercuri, e absolut OK. Încercați să reprogramați pe joi sau pe o altă zi din aceeași săptămână. Dacă nu reușiți în săptămâna respectivă, e OK chiar și așa, dar asta nu înseamnă că nu încercați să găsiți cea mai bună variantă de a reprograma.

Pe vremuri credeam că iubirea nu poate fi programată, însă am descoperit că iubirea are nevoie de timp, așa că începeți cu acest ​​„date night“ și nu uitați să vă programați cel puțin două weekenduri pe an pentru cuplu. Nu este foarte mult, dar uneori nu avem nici măcar asta. Eu, de exemplu, voi încerca și varianta de „o vacanță pe an“ pentru cuplu!

Sper că v-am făcut curioși! Revin săptămâna viitoare cu mai multe tips&tricks despre alte tipuri de ieșiri pe care le încercăm în familia noastră!

Haideți să avem curaj pentru iubire și pentru cupluri! Copiii noștri merită să aibă și ei cupluri faine, ceea ce se va întâmpla, pentru că ne vor avea pe noi ca model!

(*Sursă fotografie deschidere: https://elements.envato.com/)